Kelas Asas


KELAS ASAS MEMBUAT COKLAT

SABTU / AHAD
(Kelas diadakan pada setiap weekend) 
Sebarang pertanyaan lanjut:
Rohaila (ila) – Hp. 019-2620268 / email: rohailashaz@yahoo.com

KAEDAH ONE TO ONE (HANDS ON)
Masa : 10.00 Pagi – 3.00 Petang.
* Kelas terhad hanya kepada 3-4 orang sahaja
  (anda akan membawa balik coklat yg telah anda buat)

Topik meliputi:
1)    Sejarah, jenis dan perbezaan coklat.
2)    Cara-cara membuat inti praline coklat
3)    Teknik 'tempering' coklat Couverture yang mudah di rumah
4)    'European Style' menggunakan coklat compound
          (Coklat Strawberry/Orange Delight, Coklat Lollichoc, Coklat
           Oreo, Coklat edible).
5)    Teknik mewarna
6)    Senarai nama dan alamat pembekal coklat dan peralatan yang berkenaan.
7)    Cara pembungkusan, cara penjagaan mold dan cara sebutharga.
Packaging :  (Kotak Bertingkap/Special Box/Bekas Transparent)

Inti : Badam/Oren/Strawberry/Kismis/cappucino/coffee/Caramel/
Blueberry/Perasa Mint